Rondreis Israël

Israël

Rondreis door Israël

Israël

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Israël 31.779200, 35.216900 Rondreis Israël
Locatie: Israël 

Waar gaan we heen en wat doen we daar?

Israël is het beloofde land in meer dan één opzicht. Het is het land waar veel verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament zich afspeelden. We kennen het land vanaf de zondagsschool we kennen het! En vooral zegt een dichtregel: Hier koos de HEER zich vaste voet! Bethlehem, Jeruzalem, Getsemané, de Via Dolorosa die eindigt bij de Grafkerk, de Olijfberg, Jericho, Nazareth. Dit roept veel gevoelens op en ook een verlangen om er op bezoek te gaan.

Er komt nog iets bij. Diaconaat is al jaren verbonden met Kerk & Israël. Als kerk zijn we ‘voorgoed verbonden’ met het volk Israël en willen we die verbondenheid concrete inhoud geven door dienend aanwezig te zijn. Dat doen we door een heel aantal projecten in Israël, maar ook in de Palestijnse gebieden. Maar ook door de aanwezigheid en het werk van onze Israël-consulent, Albert Groothedde. Hij wil graag uitleg geven over deze bijzondere relatie en de bijzondere projecten. Dat is onderdeel van een reis van zo’n 10 dagen in het heilige land.

Hoe komen we daar?

We vliegen vanaf Amsterdam naar de Ben Gurion Airport, Tel Aviv en worden daar opgehaald door een gids die ons naar het hotel in Jeruzalem brengt.

Hoe ziet de reis er uit?

We starten onze rondreis meteen met het bezoeken van de stad waar het allemaal om draait: Jeruzalem. De indrukwekkende graftuin geeft ons een goede indruk van hoe het ging op die gedenkwaardige opstandingsdag. We gaan de oude stad in, langs de Arabische markt (sjoek) en lopen de Via Dolorosa richting de Grafkerk (Calvary).  We bezoeken zeker ook de Hof van Getsemané, waar Jezus Christus zijn doodstrijd streed en lopen onder de oude stand langs naar de stad van David. Vervolgens gaan we naar de tempelberg, we zien een Bar Mitswa-viering bij de Klaagmuur en de Nieuwe Joodse Wijk. We rijden naar de Olijfberg vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over Jeruzalem en kunnen we zien waar we de vorige dagen geweest zijn. ’s Avond vertelt de Israel-consulent Albert Groothedde ons over de strijd van het Joodse volk om te overleven en welke bedenkelijke rol het Westen en de kerk in het Westen hierbij had; maar ook hoe we nu luisterend, troostend en dienend aanwezig willen zijn. We gaan naar het holocaustmuseum Yad Vashem, een must. Hier herdenkt Israël de Joodse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Indien het mogelijk is gaan we naar Bethlehem voor het bezoeken van de geboortekerk en het eten van een heerlijke falafel op de markt en bezoeken in Beit Jala Jemima.

De volgende dag staat Massada op het programma, we laten ons drijven in de Dode Zee en bezoeken Ein Gedi. We rijden dan naar Qumran, waar we het klooster van de Dode Zeerollen kunnen bezien. Over Jericho, waar we de oude stad bezoeken, en langs het St. George klooster koersen we naar het Noorden, Tiberias.

We beginnen ons verblijf in het Noorden met een rustdag. We dienen onze God en Vader en er is  gelegenheid om naar het meer van Galilea te wandelen. Achter ons hotel beginnen de bergen van Galilea. Voor de sportievelingen is hier een schitterende wandeling te maken.

Vervolgens maken we een mooie tocht op het meer van Galilea. Dan bezoeken we de Berg van de Zaligsprekingen, Kapernaüm, de kerk van de Broodvermenigvuldigingen en hebben we alle gelegenheid om te zitten aan de oevers van het meer en te denken aan wat zich hier allemaal 2000 jaar geleden voltrok.

In het noorden ligt ook Beth Shean, Beth Alfa en de Maayan Harod, waar de Gideonsgeschiedenis zich afspeelt (Richt. 7). In de middag komen we dan bij Megiddo aan. We zien hier iets van het Bijbels Harmagedon (Openb. 16:16) en rijden naar het hotel in Nathanya. We hebben een rustdag en er is gelegenheid om een mooie strandwandeling te gaan maken en om souvenirs te kopen. Van daaruit vliegen we vanaf de Ben Gurion Airport weer naar Amsterdam. U hebt een onvergetelijke reis achter de rug!

Wat kost het?

Internationale kosten   590.00
Verblijfskosten   930.00
Indirecte kosten   200.00
Totaal prijs per deelnemer 1.720.00

Zie ook kostenstructuur

Klik op een afbeelding om de afbeelding te vergroten.