Kostenstructuur

Aan welke kosten moet je denken?

Kostenstructuur

Het bestuur van Serve & Travel berekent ieder jaar, op basis van ervaringen en de cijfers van voorgaande jaren, wat elke reis moet kosten. De prijzen zijn gebaseerd op definitieve aanmelding en boeking van een groepsticket negen maanden voor de vertrekdatum.
Bij latere aanmelding wordt het tariefverschil van het ticket doorberekend.

Serve & Travel is een ANBI organisatie en heeft geen winstoogmerk. Giften zijn welkom! 

Bij elke reis staat een totaalprijs per persoon. Deze prijs is een secure schatting op basis van eerdere ervaringen. De werkelijke prijs hangt af van de sterk wisselende ticket prijzen. Vaak geldt: des te vroeger de aanmelding en boeking, des te voordeliger de reis.
Deze prijs is opgebouwd uit 3 elementen:

 • Internationale reiskosten
  Autokosten, brandstof, tol, autoverzekering of vliegticket, bagage, reserveringskosten, CO2 compensatie, hotel onderweg, waarborg
 • Verblijfskosten
  Eten en drinken, overnachtingen gastgezinnen, eventueel hotelkosten, vervoersmiddelen (huurauto), vervoerskosten, bijdrage vertaling.
 • Indirecte kosten
  Relatiebeheer, project monitoring, organisatie van de reis, instructie, toerusting, teambuilding, administratie, PR.

Je kunt onderaan de betreffende reispagina zien hoeveel je voor elk van deze onderdelen betaald. Dat maakt samen de totaalprijs per persoon.

Afhankelijk van welke reis je kiest is een excursie of safari opgenomen in het programma.
Deze kosten zijn extra en staan op de reispagina vermeld. Jouw reisleider regelt dit onderweg met de gastheer/-vrouw. Niet vermeld – maar wel belangrijk om rekening mee te houden – is een groepsbedrag als bijdrage voor het te bezoeken project. Serve & Travel legt de nadruk op ontmoeting. Het zou mooi zijn als in de voorbereiding naar die reis er een actiebedrag per groep verzameld kan worden zodat er diaconaal iets te delen valt uit de overvloed die wij hebben.
Serve & Travel helpt je, in overleg met deputaten diaconaat, graag verder met een projectdoel en tips voor fondswerving. De hoogte van dat bedrag is afhankelijk van het projectdoel en uiteraard afhankelijk van het succes bij jullie acties.

Overige kosten om rekening mee te houden:

 • reiskosten van thuis naar vertrekpunt en weer terug
  (b.v. Schiphol of een andere afgesproken locatie)
 • paspoort (let op de vervaldatum!)
 • visum (indien nodig)
 • inentingen (indien nodig en vaak vergoed door ziektekostenverzekering)
 • annulerings- en reiskostenverzekering (vraag onze penningmeester naar de mogelijkheid om deze af te sluiten via Serve & Travel)
 • presentje voor gastgezin

Per groep kan de eigen bijdrage die elke deelnemer moet betalen verschillen.

Sommige deelnemers betalen de volledige reissom zelf; anderen gaan met elkaar aan de slag om de reis bij elkaar te verdienen.

Serve & Travel denkt dat het goed is dat deelnemers een flinke bijdrage zelf inleggen in de kosten van zo’n reis. Dan kan je laten zien dat je er echt iets voor over hebt.

Richting gemeenteleden die daarbij bedenkingen hebben zou Serve & Travel het belang van jeugddiaconaat willen benadrukken.

Wat is het kostbaar dat de jeugd uit úw gemeente niet kiest voor een strandvakantie, maar voor een diaconale ontmoetingsreis en zich daarop wil voorbereiden met toerusting en acties.

Serve & Travel hoopt dat zij ruimhartig worden ondersteund in dit streven.
Het is voor velen een ervaring voor het leven.