Ouders/verzorgers

Informatie voor ouders en verzorgers.

Gefeliciteerd

Kennelijk heeft uw zoon of dochter aangegeven mee te willen gaan met een diaconale ontmoetingsreis en kijkt u daarom op onze site rond om antwoorden te vinden op uw vragen. Het is zeker een felicitatie waard als jongeren in deze tijd blijk geven motivatie te hebben voor een dergelijke reis. Fijn dat ze een reis kiezen die meer is dan alleen vakantie, maar waarbij ze een ervaring gaan beleven die hen hopelijk een stuk verdieping zal brengen.

De belangrijkste vragen die ouders hebben gaan meestal over veiligheid, begeleiding en kosten. Dat begrijpen wij heel goed! U kunt ons daar altijd vragen over stellen. Vóór, maar ook tijdens de reis zullen wij via een speciaal contact nummer altijd te bereiken zijn.

Veiligheid

Onafhankelijk van welke reis er gekozen wordt volgen wij altijd de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zijn er in een bepaald gebied onrusten of natuurrampen dan zal de geplande reis daarheen niet doorgaan of zullen we een groep die inmiddels al onderweg is zo snel mogelijk naar Nederland proberen te krijgen.

We houden de deelnemers voor dat veiligheid iets is waar je zelf alert op moet zijn. In de voorbereidingen geven we de jongeren dan ook uitgebreide instructie op het gebied van hygiëne en gezondheid. We zoeken het gevaar niet op en temperen bravoure en uitsloverij in een groep. Tijdens sport- en spel breken we liever geen benen.

Begeleiding

Iedere groep wordt begeleid door een groepsleider. Niet iedereen kan zomaar groepsleider worden, we vragen van de groepsleider(s) om zich op deze taak voor te bereiden en hebben hiervoor een aparte instructie.

Deelnemers worden geacht de gedragscode te lezen en te tekenen. Groepsleiding kan hen daarop aanspreken. In de gedragscode staan uitgebreide regels over allerhande zaken. Hoe willen we overkomen in het gastland als ambassadeurs van onze kerken. Hoe gaan we om met alcohol en roken. Hoe gedragen we ons als jongeren tegenover elkaar? Wanneer we ons samen aan de regels houden is het een fijn avontuur voor iedereen.

Kosten

Aan de gekozen reis hangt een prijskaartje.Vooral als er meerdere jongeren uit 1 gezin mee gaan kan dat een belemmering voor u zijn of u er wel mee akkoord gaat dat uw kinderen aan deze reis deelnemen.

We hopen dat we u toch kunnen overtuigen van het belang dat jongeren zelf een stukje jeugddiaconaat kunnen ervaren. Het zal hen vormen om te delen met de naaste en een visie geven voor wat betreft het dienen van de Heere.

Serve & Travel is geen commercieel reisbureau, wij hanteren prijzen op basis van non-profit. Uiteraard maakt Serve & Travel kosten voor de organisatie en voorbereiding van een reisgroep, maar daar staat tegenover dat het vertrouwd is om met Serve & Travel te reizen door een degelijke toerusting en voorbereiding.

Een deel van de reis moeten de jongeren zelf betalen. We denken dat het goed is dat ze op die manier laten zien dat ze er echt iets voor over hebben.

Het is aan u als ouders of u helpt bij die eigen bijdrage, maar we denken dat het zeker waarde heeft als uw zoon of dochter zelf een baantje heeft en in de benen komt voor dit bedrag.

De hoogte van die eigen bijdrage kan per groep verschillen. Daarover gaat Serve & Travel in overleg met de groep en de reisleiding. Dat kan op basis van 50/50 zijn, maar dat kan ook minder of hoger uitvallen. Het andere deel van de reissom kunnen ze met gezamenlijke acties bij elkaar verdienen. De meest creatieve acties komen langs, maar favoriet zijn toch wel maaltijden in de kerk. Zo kan de reis van de jongelui samenbindend werken in uw gemeente.

Naast de prijs voor de reis zijn er kosten te verwachten zoals de aanschaf van een paspoort, het regelen van een visum (indien nodig), inentingen (vaak vergoed door ziektekostenverzekering), reis- en annuleringsverzekering (eventueel af te sluiten via Serve & Travel). Zie verder ook de pagina Kostenstructuur.

Tot slot:

Stichting Serve & Travel is bijzonder gemotiveerd om uw zoon of dochter een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

De reacties zijn vaak dat men die belevenis nooit meer zal vergeten.

We hopen samen met u dat het uw zoon of dochter dichter bij de dienst aan de Heere en de naaste mag brengen en zo een bouwsteen voor zijn/haar geloofsvorming mag zijn.

Onbetaalbaar toch?!

Contact

We horen graag van je!

Meer weten?

Wanneer je in jouw gemeente, samen met anderen, een diaconale ontmoetingsreis zou willen maken en je weet niet zo goed waar je moet beginnen of hoe je zoiets van de grond kan krijgen, neem dan gerust contact op met Serve & Travel. Wij kunnen je helpen met het nemen van de juiste stappen en komen graag naar jouw gemeente om te praten met belangstellenden.

Na zo’n ontmoeting waarbij we duidelijke informatie geven zal al snel helder worden of er een reis in het verschiet ligt of (nog) niet.

Alle reden dus om contact met ons op te nemen en we helpen je graag verder met jouw plannen.

Adres
Postbus 334
3900 AH Veenendaal


0318-582361
info@serve-travel.nl