Ga mee!

Beleef een onvergetelijk avontuur!

Ons reisaanbod

We hebben een gevarieerd aanbod! Regelmatig komen er bestemmingen bij!

Egypte – El-Sadat City
Anafora

Egypte – Anafora – El-Sadat City

We gaan tijdens deze reis contact maken met de mensen van Anafora. Hoe is het om christen te zijn in Egypte? Wat daagt hen uit in een islamitische omgeving?

Egypte – El Fayoum
De Woestijnroos

Egypte – De Woestijnroos – El-Fayoum

Reis mee naar De Woestijnroos in El-Fayoum Egypte, een centrum voor dagopvang van kinderen met een verstandelijke beperking. Naast zorg is De Woestijnroos actief op het gebied van dorpsontwikkeling.

Israël
Rondreis

Israël – Rondreis 

Eens in je leven een rondreis door Israël: dat móet je meemaken. De verhalen en plaatsen uit de Bijbel gaan nog meer voor je spreken als je Israël hebt bezocht.

Zuid-Afrika – KwaNdebele
Egodeni

Zuid-Afrika – Egodeni – KwaNdebele

Reis met ons mee naar KwaNdebele in Zuid-Afrika en ga aan de slag op een van de drie centra van Egodeni Care Centre, een school en dagverblijf voor kinderen en jongeren met een beperking.

Oeganda – Shalom Uganda 

Gedreven door Gods liefde sporen gemeenteleden van de baptistengemeente Shalom hun dorpsgenoten aan om te zorgen voor hun eigen inkomen. Ze bieden hulp bij landbouw en het houden van kleinvee.

Oekraïne – Kiev
Father’s House

Oekraïne – Father’s House – Kiev

Vlakbij Kiev, waar armoede en extreme rijkdom naast elkaar bestaan, bezoeken we een centrum waar zo veel liefde vanuit gaat dat het bijna tastbaar is. Kinderen uit achterstandsgezinnen worden liefdevol opgevangen en op weg geholpen naar een hoopvolle toekomst. Dit moet je meemaken!

Oekraïne – Vatutine
Mercy House

Oekraïne – Mercy House – Vatutine

Ontstaan vanuit het Fathers House ligt op 200 kilometer afstand van Kiev het Mercy House. Bij het centrum is een schitterende boomgaard en een kleine boerderij. Hou je van aanpakken dan is dit ‘the place to be’.

Thailand – Isaan
God at Work

Thailand – God at Work – Isaan

Dompel jezelf onder in een totaal andere wereld! Het is wel belangrijk om je eerst te verdiepen in dit overwegend boeddhistische land. Samen met OMF bereiden we je voor op een fantastische reis, naar een wonderschoon land!

Overige bestemmingen

Naast de bovenstaande bestemmingen bieden we nog meer reizen naar verschillende landen. Neem bij belangstelling contact met ons op voor meer informatie. Staat je reisdoel er niet tussen? Dan horen we het graag, misschien kunnen we helpen bij het organiseren van een reis naar een project dat juist voor jullie gemeente belangrijk is.

3 goede redenen om mee te gaan

1. Geef handen en voeten aan je geloof

Een diaconale ontmoetingsreis geeft je geloof handen en voeten. Door zo’n reis zie je meer van Gods werk in de wereld, maar werk je ook aan jezelf. Wie is God voor jou? Hoe kan jij hem dienen? Je maakt van dichtbij mee hoe je verre naaste leeft. Hoe bouwt hij of zij onder zulke andere omstandigheden een leven op? 

2. Verbreed je blik en contacten 

Een diaconale ontmoetingsreis geeft je een nieuwe kijk op de wereld en haar bewoners. De wereld is een dorp geworden. Via zo’n reis zie je ‘het grotere plaatje’ en ontdek je totaal andere culturen en gemeenschappen.  

3. Een sleutel tot echte verandering 

Je draagt daadwerkelijk bij aan verandering in je gastland In veel landen is gebrek aan basisbehoeftes zoals een stormbestendig huis, schoon drinkwater, gevarieerd eten en goed onderwijs. Samen met de plaatselijke bevolking werk je aan betere leefomstandigheden.

Rentmeesters van een groene aarde

Er is vaak maar een manier om onze bestemmingen te bereiken: het vliegtuig. Dat vliegen slecht is voor het milieu beseffen we bij Serve & Travel heel goed. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en zijn deelnemer van het compensatieprogramma van Climate Stewards.

Deze organisatie heeft een rekenmethode op hun website waar iedere vlucht wordt vertaald in CO2-uitstoot. De CO2 wordt omgerekend in euro’s en dat betalen wij per persoon per vlucht als donatie aan Climate Stewards. Met deze donaties worden bomen geplant en andere initiatieven genomen om houtkap te voorkomen. Iedere deelnemer die met Serve & Travel op reis gaat draagt dus ook bij aan het werk van Climate Stewards.

Voor meer informatie kijk op www.climatestewards.nl.