Anafora

El Sadat City, Egypte

Anafora, Egypte

El-Sadat City

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

El-Sadat City 30.235800, 31.472700 Egypte – Anafora – El-Sadat City
Locatie: El Sadat City, Egypte

Waar gaan we heen en wat doen we daar?

Anafora is een conferentieoord 70 km ten noorden van de hoofdstad van Egypte, Cairo. Hier vangt de koptische kerk van Minya (midden Egypte) gemeenteleden op voor noodzakelijke rust en retraite. Maar ze doen meer. Jongeren worden van straat gehaald en gescreend om een opleiding te volgen voor het leren van een vak. Dat gebeurt in Anafora onder de bezielende leiding van bisschop Thomas (zie foto).

We gaan tijdens deze reis contact maken met de mensen van Anafora. Hoe is het om christen te zijn in Egypte? Wat daagt hen uit in een Islamitische omgeving? Wat voor kansen heeft de kerk? We gaan het team helpen op Anafora en maken contact met de jongeren die daar worden opgevangen. We gaan met hen sporten en de Engelse taal leren (kan ook voor onszelf handig zijn!). Verder kunnen we helpen met het werk in de tuinen van het conferentieoord.

Hoe komen we daar?

We vliegen naar Cairo en worden van het vliegveld opgehaald door het team van bisschop Thomas die ons naar Anafora brengt.

Hoe ziet de reis er uit?

We verblijven in deze oase in de woestijn. Naast het meehelpen met het project in de diverse onderdelen is er gelegenheid om te genieten van deze oase en de omgeving. Verder gaan we één dag op excursie naar Cairo en is er één dag vrij.

Wat kost het?

Internationale kosten   770.00
Verblijfskosten   190.00
Indirecte kosten   200.00
Totaal prijs per deelnemer 1.160.00

Zie ook kostenstructuur

Klik op een afbeelding om de afbeelding te vergroten.