Hoi iedereen!

Vandaag is het echte werk begonnen. Na een snel ontbijtje zodra iedereen terug was van de gastgezinnne, zijn we iets na achten vertrokken richting de boomgaard voor ons bouwprojectje. Met een kleine vertraging door een vastzittend busje, kwamen we aan bij het huisje waar we aan zouden werken. Na een korte instructie van onze Oekraïense vrienden, gingen we direct aan de slag.

’s Ochtends zijn we binnen in het huisje aan de slag geweest. Het plafonnetje is erin gemaakt en de wanden zijn voorzien van isolatie. Ook de meeste wanden zijn dichtgemaakt met isolatie. Toen daar even gestopt moest worden met werken, doordat de electricien nog aan de slag moest, stond bijna de lunch op tafel. Onze Oekraïense koks, die de hele dag op locatie aan het koken waren, zetten ons een lekkere pasta voor.

’s Middags gingen we met de hele ploeg buiten aan de slag. Aan de lopende band werden tempex platen op de buitenkant gemonteerd. Het werk liep gesmeerd en eigenlijk was vooral de aanlevering van materiaal de limiterende factor. Daardoor was er ook wat tijd om even wat te grappen met onze Oekraïense gastheren, te dansen op muziek en even rustig koffie te drinken.

’s Avonds hebben we op locatie ook gegeten. Eerst werd ons een rijk gevulde soep geserveerd. Alhoewel dat prima als diner had doorgekund, kregen we ook nog een lekkere aardappelstoofpot met vlees. Na het eten maakten we nog even ons tempex project af en zijn we na een productieve dag weer naar huis gekeerd.

Groetjes van de werklui!