Hoi allemaal,

Welkom bij onze eerste blog. Eerst zullen we ons even aan jullie voorstellen. Wij zijn de jeugd van CGK de Voorhof uit Ermelo. In 2019 is het idee van een reis geïntroduceerd in onze gemeente en vanaf toen zijn we gaan werken aan een groep en gaan zoeken naar een project. We zijn nu met negen jongeren en twee begeleiders en zouden zoals gepland in de zomer van 2020 naar Kiev in Oekraïne gaan. Daar zouden we het Fathershouse bezoeken.

We wisten toen nog niet dat in maart 2020 een wereldwijd virus zou uitbreken waardoor we niet meer bij elkaar konden komen, geen actie meer konden voeren en uiteindelijk zelfs niet meer naar Oekraïne konden gaan. Toen we hoorden dat de reis niet meer door zou gaan zijn we met z’n allen ‘bij elkaar gekomen’ via een online meeting en hebben we het er toen over gehad. Eerst waren we bang dat de reis in z’n totaal afgelast zou worden.

We hadden een heel jaar actie gevoerd, geld opgehaald en vooral heel veel zin gekregen om ook echt naar Kiev te gaan. Gelukkig vertelde Sieds, onze begeleider, tijdens de meeting dat de reis wordt verplaatst naar de zomer van 2021. Het gaat dus gelukkig wel door en nu is er de mogelijkheid om nog meer geld in te zamelen. Daarom hebben we besloten om alvast een bedrag van ongeveer 7000 euro aan het Fathershouse te geven zodat dat ingezet kan worden voor de extra zorgen die het project op zich krijgt rondom de corona-crisis.

Hopelijk mogen we snel weer bij elkaar komen en kunnen we weer acties opzetten. Jullie horen van ons !

Groetjes Anne en Mirjam,

namens de hele groep

Toen het nieuws bekend is geworden hebben we vanuit het Fathershouse een filmpje mogen ontvangen. Echt een aanrader om even te bekijken!