Een bijzondere dag vandaag in het Fathers House. Nadia vertelt ons heel gedetaileerd over het ontstaan van Fathers House in de gespreksruimte. Boven alles gaat uit dat het geen eigen verdienste van wie dan ook is, maar dat alle glorie God toekomt. Dit staat dan ook aangegeven boven de muren die volgehangen zijn met memorabele foto’s en certificaten en bokalen. Vanuit die basis en vertrouwen wordt er gewerkt. Beslist mensen met een missie en een heeeeel groot hart voor kinderen die in Oekraïne buiten het regeringssysteem van zorg vallen. Weeskinderen die letterlijk vanuit de riolen gehaald zijn omdat ze wees zijn, worden hier in een rehabiliterings programma opgenomen. Zo leren ze weer mensen om zich heen vertrouwen en op een menswaardige manier hun leven te leren leven met alle ballast die ze meenemen. Ongeveer 55 kinderen worden momenteel opgevangen.

Daarnaast is er het Mother and Baby Centre. Hier komen jonge moeders met één of meerdere kinderen terecht. In Nederland zou het de VBOK heten denk ik. De jonge moeders wordt geleerd om moeder te zijn met alle facetten van verantwoordelijkheid. Hier is een vrouw Lyuba die hen hierin begeleidt.

Eind van de dag mochten we een bedrag overhandigen van maar liefst 4805,00 euro. Dit zijn giften vanuit onze 5 gemeenten, waarvoor nogmaals hartelijk dank!!

Ik merk al dat het veel te veel is om in zo’n blog neer te pennen. Hoofden van ons zitten vol informatie dus eigenlijk zou ik zeggen; wanneer u één van ons tegen komt en u bent benieuwd, spreek ons vooral aan en wij komen onze ervaring met u delen.