Hallo thuisfront!

Wij zijn veilig op plaats van bestemming aangekomen, maar het was wel een heel avontuur. De stemming zat er vanochtend al goed in en al grappen makend stapten we het vliegtuig in. De vlucht is voorbij gevlogen ­čÖé en we werden verwend met pizza en een muffing (allebei wel mini formaat).

Na een niet geheel vlekkeloze landing begon het meest avontuurlijke stuk van de reis: de wegen in Oekraïne. We werden met twee busjes opgehaald op het vliegveld en naar de plaats van bestemming gebracht. Al in Kiev verwonderden we ons over de staat van het asfalt en de vele hobbels in de weg. Eenmaal van de snelweg af werd het nog erger, en reden we met hoge snelheid, al kuilen ontwijkend, door het Oekraïnse platteland.

Airco (en zelfs ARCO) was een luxe die onze busjes niet konden veroorloven. In plaats daarvan hadden we BARCO (Bijna Alle Ramen Konden Open), alhoewel die in ├ę├ęn van de busjes niet optimaal werd benut. Met een tussenstop voor drinken hebben we de rit toch overleefd en kwamen we mooi voor etenstijd (rond zes uur) aan op bestemming.

Het eten was heerlijk en er bleef maar meer op tafel verschijnen. Onze hongerige magen (geen lunch) werden snel gevuld en zo hadden we nog tijd om het “House of Mercy” van binnen en buiten te bekijken. Het huis is wel heel anders dan wij het thuis gewend zijn, en lijkt van binnen een beetje op een doolhof als je er voor het eerst naar binnen stapt. Onze bedden zien er prima uit en daar hopen we snel lekker in te gaan slapen.

Onderweg en bij het eten leerden we dat Pasen in Oekraïne dit weekend wordt gevierd. Morgen hebben we dus een feestelijke Paasdienst waar wij ook een nummertje gaan zingen. Maandag is het hier ook nog Pasen, dus dat betekent dat er niet gewerkt wordt. We hebben het dus even makkelijk aan het begin, maar zijn van plan om er dinsdag hard tegenaan te gaan.

Groetjes van ons allemaal!

PS We hebben maar heel selectief wifi op de locatie, dus het is misschien moeilijk ons te bereiken. We zullen proberen de blog wel bij te houden zodat jullie op de hoogte zijn. Voor nu gaat alles in ieder geval goed!